over befix

In de jaren ’80 ontbrak het in België aan een effectieve behandeling voor een veelvoorkomend probleem bij paarden en pony’s: zomereczeem. Zelf ook geconfronteerd met dit probleem als eigenaar van een groot aantal pony’s besloot Rita Maes daarom zelf een mengsel van verschillende etherische oliën te creëren. Al snel ontdekten ze dat deze samenstelling verlichting bood tegen de jeuk die door zomereczeem wordt veroorzaakt. Echter, het ontwikkelen van een stabiele formule bleek een uitdaging. In samenwerking met de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent en een farmaceutisch bedrijf slaagden ze erin een stabiele formule te ontwikkelen. Zo zag de eerste verzorgende en kalmerende crème ter behandeling van zomereczeem bij paarden, genaamd “Liberate crème”, het levenslicht. Tot op heden blijft dit product geliefd onder paardeneigenaren. 

Na deze doorbraak richtte de echtgenoot van Rita, Christian Bertier, zich op de verkoop van de producten, waaraan ondertussen ook een ondersteunende shampoo was toegevoegd en naderhand groeide het assortiment verder met de ontwikkeling van een lotion. 

In 2010 nam Siegfried Bertier de leiding over van zijn ouders. Niet lang daarna onderging het merk een complete transformatie, waarbij de naam en het logo van Liberate werden vervangen door een nieuwe uitstraling, resulterend in de geboorte van het merk befix. In de jaren die volgden werden diverse producten, waaronder befix deofix normal en deofix super, in verschillende verpakkingen toegevoegd aan het assortiment. De meest recente toevoeging aan het befix-assortiment is de befix EXIT-CH Summer.  

Eind 2023 werd het merk Befix, inclusief al zijn producten, overgenomen door Equestrian Brand Development en voegde het zich bij merken als Excellence Products, LJ Leathers en Pro Selected by LJ. 

We streven ernaar om in de toekomst nog meer producten toe te voegen aan het befix assortiment zodat u op ons kan rekenen voor de verzorging van paarden en pony’s en u steeds producten op basis van etherische oliën tot uw beschikking heeft. 

Wil je de befix producten beter leren kennen, klik op onderstaande knop.
Wil je meer weten over het Equestrian Brand Development gamma? Ga naar onze website via onderstaande link.